PELGRIM OF TOERIST?

Over ‘existentieel toerisme’ en de Kunst van de Resonantie op Redox-signaalmoleculen (Ars-Vitae en Ars Amandi) 

 

 

De vluchtigheid van ons dagelijkse leven heeft geknaagd aan de vastigheden die ons baat brachten. Tijd en intensiteit wijken uiteen door de hoge druk waaronder wij leven. De rust van de pelgrim is een figuur van onze dromen, wandelend in de stilte van de beschuttende bergwanden. Als ik me voorstel een pelgrim te zijn op de weg naar mijn bestemming, dan voel ik andere gevoelens opkomen, gevoelens van onrust, van verlangen naar stabiele pelgrimsvrede. Ik word me er schrijvend van bewust dat ik op weg ben naar ...? Ik verlang pelgrim te zijn met een straight doel, maar ik voel me toerist, een existentiële toerist, die door het leven gaat en die hechten in het bestaan, er helemaal thuis zijn, maar moeilijk vind zoals zoveel mensen dat kennen, vanwege ...? 
Het helpt: de kunst van resoneren op de Redox-signaalmoleculen levert werkelijke “schone kunsten” op. 


Zondag 22 september om half elf gaan we van start: de eerste studiezondag, de dag van Verdieping en Activering, de naam voor onze studiedagen. Al studerend gaan we op zoek naar de pelgrimage - straight naar het doel, gehecht in het leven. Dan ontdekken we samen dat we soms een toerist zijn die veel indrukken meedraagt, zonder de verlangde hechting. We hebben prachtige ‘vakantie’-beelden over onszelf en het leven dat we leiden, maar zijn we thuisgekomen in onze beelden? 

 

Twee seminars ging het over de prenatale fase en de verstoringen die tijdens de zwangerschap konden ontstaan, de verschuiving van de ‘gewenste pelgrim’, naar een niet-verlangd leven als ‘existentieel toerist’. Ook nu gaan we weer van start met deze basale vragen. We diepen het begrip ‘transmarginale stress of inhibitie’ verder uit. Het gaat om de deur die we hebben dichtgetrokken omdat de onveiligheid te groot werd en onze marges werden overschreden, waardoor de draaglast te groot werd voor onze draagkracht, zelfs als kind-in-wording. 


De kunst van resoneren op de Redox-signaalmoleculen, zoals twee goed gestemde celli op elkaar resoneren, diepen we uit tijdens de werkgroepen en de gesprekken die we voeren. 

Doe je mee? 

 Als je de diepte in wilt en je een breder inzicht wilt hebben in de medemens die je met Asea mag benaderen, dan kan je deze studiedagen eigenlijk niet missen. We komen immers sterk naar de Ander toe (b.v. met Asea) als we inzicht hebben in onszelf en ons functioneren? 


“Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat” is het gezegde, dat we op ons van toepassing verklaren. Het wordt echt iets goeds. 


Waar? Heel centraal, in Zeist!
Een leuke ruimte van de RK-Woningbouwvereniging Zeist, 
Hortensialaan 30, 3702 VG Zeist 


Kosten?
€ 50,00 


Potluck-maaltijd
Om tussen de middag gezellig samen te eten, leek het ons leuk om te vragen of iedereen iets vegetarisch wil meenemen, zodat er een gezellige maaltijd voor iedereen ontstaat.
 Er is een keukentje met van alles ter beschikking. Ruime gezelligheid. 


Geef je op via de link naar het aanmeldingsformulier van de website.
De aanmelding is vast als de betaling binnen is bij de coördinator Ralf Reiser.
Het bankrekeningnummer is: NL69TRIO2017899011 o.v.v. V&A zondag 22-9. 

Voor aanmelding klik hier: https://www.redox-cgo-seminars.org/events/aanmelding-event/ 

 

We vragen je om snel aan te melden in verband met de beperkte deelname mogelijkheid. 

Mochten de kosten werkelijk te hoog zijn, neem dan even contact op met Ralf. 

 

We wensen jullie een goede voorbereiding dan wordt het samen een feest op de 22e september. 
 Let op de inleidende Columns van Gideon op de website, zijn facebookpagina en de facebook pagina van de Changemakers. De columns zullen in het teken staan van de Kunst van het Leven (Ars Vitae) en meer in het bijzonder de Kunst van een liefdevol Leven (Ars Amandi). 

 

 

Een warme groet 

Jullie Redox-team Constance, Reini, Ralf en Gideon